Як підготуватися до блекауту в Україні: поради рятувальників


17:3202.12.2022

Українці повинні підготуватися до тривалих відключень світла чи блекауту. Для цього необхідно утеплити домівки та підготувати запас їжі і води.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ДСНС Олександра Хорунжого в інтерв’ю для УНІАН.

Рятувальники, враховуючи атаки ворога на об’єкти енергетики, радять зібрати продуктовий набір, щоб забезпечити раціон на довгий період. Крім того, потрібно запастися теплим одягом, набором ліків, серед яких – проти хронічних або сезонних захворювань.

У разі блекауту чи обстрілу будинки можуть залишитися без опалення. Тому українцям радять максимально утеплити двері та вікна. Також потрібно розміщуватися в одній кімнаті всією родиною, щоб тепла було більше.

Рятувальники порадили запастися павербанками, за можливості – газовими пальниками та генераторами.

“Корисно придбати вогнегасник. Нагадаю, що для приміщень використовують вуглекислотні або порошкові. Перші дають сильний охолоджувальний ефект, але ефективнішими завжди були порошкові”, – нагадав речник ДСНС.

Хорунжий також порадив знайти найближчі “Пункти незламності”, зокрема мова йде і про пункти, які облаштовували рятувальники.

“Тобто ви можете прийти до найближчої пожежної частини, щоб обігрітися та отримати всю необхідну допомогу”, – порадив речник.

Читайте: Програма стійкості. В “Укрпошті” за можливого блекауту працюватиме понад 3 тис. відділень – ночувати там будуть



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube