Близько 13 тисяч: в Офісі Президента розповіли, скільки насправді загинуло українських захисників


22:2901.12.2022

За час повномасштабного вторгнення росії втрати української армії склали до 13 тисяч військових. Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає УНН.

Зокрема, Подоляк спростував дані щодо втрат від президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, заявивши, що насправді втрати України серед військових значно нижчі, а серед цивільних — навпаки більші.

“У нас є офіційні оцінки Генерального Штабу, є офіційні оцінки, які говорить Верховний головнокомандувач. І вони в нас становлять від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих. Тобто, ми відкрито говоримо про кількість загиблих”, — заявив він.

Подоляк також зазначив, що у Силах оборони є більше втрат через поранення.

“Ми чітко розуміємо, скільки в нас є загиблих, скільки поранених. І ми над цим працюємо з точки зору соціальної реабілітації, сімей тощо”, — сказав він.

Водночас, за словами Подоляка, втрати з-поміж цивільного населення України “точно не складають 20 тисяч”, і цифра “може бути суттєва”.

Читайте: Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оцінила втрати України в війні у 100 тис. військових. В Генштабі відповіли



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube