Зима прийшла. Як швидко прибрати лід із лобового скла авто


10:4401.12.2022

Сьогодні перший день зими, і погода цілком календарна. Багато водіїв вже підготували свої автомобілі до морозів, однак повністю уникнути зледеніння лобового скла неможливо, але є швидкі способи позбутися льоду.

Про те, як швидко видалити лід із лобового скла, розповідає SantePlus.

Обігрівач салону

Цей спосіб убереже від ризику подряпати скло. Необхідно просто увімкнути обігрівач у салоні і дочекатися, поки скло нагріється, після чого видалити лід склоочисниками. Щоб справа пішла швидше, обігрівач можна увімкнути на максимум.

Антилід

Основна діюча речовина цього аерозолю – спирт. При розпиленні на лід він розчиняє його за кілька хвилин. Після цього потрібно включити склоочисники або очистити скло за допомогою щітки.

Ефективним засобом від замерзлого льоду буде й саморобний засіб, в якому є вода та спирт (2 частини спирту та 1 частина води). Для більшої ефективності можна додати краплю звичайного мийного засобу для посуду.

Автозапуск

Хорошим рішенням буде запуск двигуна за кілька хвилин до виходу водія з дому. На момент посадки в машину, вона буде вже прогріта і потрібно буде лише включити двірники.

Не варто намагатися позбавитися льоду, поливаючи скло окропом або направляючи на нього гаряче повітря від обігрівача. Також поганим варіантом є спроби відбити кригу скребками, склоочисниками тощо. Всі ці методи можуть пошкодити скло.

Досвідчені водії знають, що якщо покласти на лобове скло старе простирадло або пакувальний картон, закріпивши його склоочисниками, воно не зледеніє.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube