Ситуація в українській енергетиці залишається складною, але контрольованою, – Укренерго


13:0724.11.2022

Ситуація з енергопостачанням залишається складною, але контрольованою. НЕК “Укренерго” та обленерго застосовують резервні схеми заживлення споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укренерго у Фейсбуці.

“В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що НЕК “Укренерго” реалізує відповідний протокол дій по поверненню блоків електростанцій в роботу, та разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів”, – йдеться у повідомленні.

В Укренерго наголосили, що першочергово заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки 23 листопада.

“Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак. Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро- та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в системі”, – зазначили у компанії.

Водночас Укренерго зауважує, що дефіцит в енергосистемі все-одно залишатиметься. Для того, щоб тримати її стабільну роботу в таких умовах, “Укренерго” продовжує застосовувати графіки обмежень споживання.

Як повідомляло Інше ТВ, «Відбувся блекаут» в енергосистемі. В уряді розповіли, коли стабілізують ситуацію



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube