Війська РФ посилюють позиції на сході та півдні – ISW


13:5720.11.2022

Російські війська починають зміцнювати позиції на окупованих територіях особовим складом, перекинутим із Херсонської області, а також мобілізованими військовослужбовцями. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 19 листопада, пише Кореспондент.

Йдеться про окуповані Донеччину та Луганщину, а також східну частину Запорізької області.

За даними військових аналітиків, російські війська, ймовірно, продовжуватимуть використовувати мобілізованих та передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій у Луганській області.

Крім того, армія РФ намагається розосередити сили шляхом розгортання окремих частин у напрямку Гуляйполя на сході Запорізької області.

“Росія також, ймовірно, приверне додаткові мобілізовані сили найближчими тижнями, враховуючи, що мобілізовані частини російської 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії завершили навчання в Брестській області Білорусі”, – наголосили в ISW.

Експерти інституту додали, що ЗСУ продовжують контрнаступ на лінії Сватове-Кременна у Луганській області, зокрема, запеклі бої тривають у районі Куземівки.

На Донеччині російські війська продовжують атаки в районі Бахмута, Авдіївки та на захід від Донецька, незважаючи на значні втрати.

Читайте: Вночі на Миколаївщині росіяни обстріляли Очаківську громаду



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube