Визначено три області, які будуть допомагати Херсонщині, –  Миколаївська, Одеська та Дніпропетровська (ФОТО)


17:2418.11.2022

В Офісі Президента України визначились з регіонами, які будуть допомагати Херсонщині – це Миколаївська, Одеська та Дніпропетровська.

Про це повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, передає Інше ТВ.

«Після поїздки на деокуповану Херсонщину стало зрозуміло одне – наші люди там потребують великої допомоги. росіяни не лише вбивали, мінували, але й обікрали всі міста та селища. Там немає, фактично, нічого.

Для якнайшвидшого забезпечення населення всім необхідним ми визначили 3 основні області, які будуть допомагати Херсонщині. Це Миколаївська, Одеська та Дніпропетровська області, які вже забезпечують гуманітарну допомогу. Їхні представники доставляють їжу, воду, медикаменти, паливо, генератори, техніку (будівельну, пожежну, швидкі, автобуси)», – написав в Телеграм Кирило Тимошенко.

За його словами, допомагати звільненій від окупантів Херсонщині будуть і інші регіони – всі області також отримали задачі по забезпеченню необхідної допомоги, яку сформувала Херсонська ОВА. Вчора Волинська і Закарпатська області вже надіслали гуманітарні вантажі. Сьогодні доставлено гуманітарну допомогу та техніку з Дніпропетровщини.

Крім того, всі області формують бригади людей з технікою для відрядження до Херсонської області для відновлення всієї інфраструктури – енергетичної, газової, водної, дорожньої тощо.

«Вже скоординована робота щодо відновлення електропостачання. Наша амбітна мета, щоб світло з’явилося вже цього тижня», – написав Кирило Тимошенко.

Як повідомляло Інше ТВ, Електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14-21 дня – енергетики



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube