Російське вторгнення в Україну змусило близько 14 мільйонів українців залишити свої будинки – верховний комісар ООН у справах біженців


15:3803.11.2022

Російське вторгнення в Україну змусило близько 14 мільйонів українців залишити свої будинки, що стало «найшвидшим і наймасштабнішим переміщенням людей, яке спостерігалося за останні десятиліття».

Про це заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, пише «Голос Америки».

Це призвело до того, що кількість біженців та переміщених осіб у всьому світі перевищила 103 мільйони людей, додав він.

Гранді заявив Раді Безпеки ООН, що українці мають пережити «одну з найсуворіших зим у надзвичайно складних умовах», включаючи руйнацію цивільної інфраструктури, що триває, «швидко перетворює гуманітарну допомогу на краплю в океані потреб».

Гуманітарні організації “різко збільшили свою допомогу”, сказав він, “але необхідно зробити набагато більше, почавши з припинення цієї безглуздої війни”.

Проте, враховуючи «імовірний затяжний характер військової ситуації», відомство Гранді готується до подальших переміщень населення як усередині України, так і за її межами.

За словами Ґранді, агентству ООН у справах біженців потрібно 700 мільйонів доларів до кінця року, щоб уникнути серйозних скорочень своїх послуг.

Він також закликав до зміцнення миротворчої діяльності, щоб запобігти повторенню конфлікту, у тому числі через зміцнення поліції, судової системи та місцевого уряду у нестабільних країнах.

Як повідомляло Інше ТВ, Біженцям з України, які повернулись на батьківщину, дозволять знов приїхати в ЄС, щоб перезимувати



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube