МВС спростувало фейк про канал контрабанди української зброї до Фінляндії


20:4931.10.2022

У МВС зазначають, що кремлівські пропагандисти провокують створення небезпечних міфів та вигадок про те, що відбувається в Україні.

МВС України спростувало інформацію про канал контрабанди української зброї до Фінляндії, пише Кореспондент.

У МВС зазначають, що кремлівські пропагандисти провокують створення небезпечних міфів та вигадок про те, що відбувається в Україні.

Зокрема, вони користуються плодами праці іноземних журналістів, які користуються неперевіреними джерелами, чутками з нетрів Інтернету, нелогічними припущеннями, думками афілійованих з проросійськими силами експертів. Так відбуваються справжні інформаційні операції путінського режиму, щоб осквернити імідж Української держави, насамперед, в очах партнерів”, – йдеться у повідомленні міністерства.

Одним із прикладів таких фейкових повідомлень у МВС назвали новину про контрабанду зброї.

“Найсвіжіший приклад подібної інформаційної “багатоходівки” саме з таким очевидним прицілом з’явився у фінській пресі. Йдеться про інтерв’ю видання Yle зі старшим комісаром Національного бюро розслідування (Keskusrikospoliisi) Крістером Альгреном. Наразі для перевірки наведених в інтерв’ю України фактів запит до Фінляндії, Швеції, Данії за допомогою комунікаційної системи Європолу”, – повідомляють у МВС.

Читайте: В Україні відкрито 43 справи щодо сексуальних злочинів окупантів – МВС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube