На Сонці зафіксували “посмішку” – на Землю несеться сонячна плазма (ФОТО, ВІДЕО)


22:3128.10.2022

Астрономи NASA зробили знімок Сонця з “посмішкою”, повідомляється в Twitter-акаунті NASA Sun. Знімок зробила обсерваторія сонячної динаміки NASA. 

На Сонці зафіксували "посмішку" - на Землю несеться сонячна плазма (ФОТО, ВІДЕО) 1

Темні області “посмішки” на Сонці – це корональні діри, місця, де сонячний вітер виривається у космос, пояснюють у NASA.

І це насправді зовсім не смішно, бо напередодні Гелловіну Сонце готує нашій планеті справжній страшний сюрприз. Вчені прогнозують, що на вихідних в Землю вріжуться відразу три величезні потоки сонячної плазми, що призведе до появи геомагнітної бурі, пише Space.

Швидкість польоту цих сонячних потоків становить приблизно 3 млн км/год і згідно з прогнозами вчених, вони вріжуться в Землю вже в суботу, 29 жовтня, хоча це може статися і в неділю, 30 жовтня.

сонце
Швидкість польоту цих сонячних потоків становить приблизно 3 млн км/год і згідно з прогнозами вчених, вони вріжуться в Землю вже в суботу, 29 жовтня, хоча це може статися і в неділю, 30 жовтня[–]Фото: NASA

За словами вчених, на Сонці сталися спалахи класу С та М, які вважаються досить сильними, але не такими катастрофічними, як спалахи класу Х.

 Враховуючи те, що від таких сонячних вивержень планету захищає магнітне поле, особливих ушкоджень вони не можуть заподіяти. Але у будь-якому разі зіткнення сонячних частинок з нашим магнітним полем призводить до появи геомагнітних бур.

Вчені прогнозують, що геомагнітні бурі можуть продовжуватися на Землі кілька днів, починаючи з 29 жовтня. Причому ці геомагнітні бурі будуть, швидше за все, рівня G1 або G2.

Це призведе до появи дуже яскравих полярних сяйв. До того ж їх іноді можна спостерігати у полярних регіонах у таких випадках. По-друге, за словами вчених, можуть виникнути незначні коливання в енергомережі у різних регіонах планети, а також можливі збої у роботі радіозв’язку та навігаційних систем.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube