Нападник на будинок Пелосі чекав саме на Ненсі, її чоловіку зробили операцію


22:1228.10.2022

Чоловік, який вдерся до будинку спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі і завдав шкоди її чоловіку, шукав саме її.

Про це CNN повідомили два джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників телеканалу, нападник намагався зв’язати Пола Пелосі, “доки Ненсі не повернулася додому”. Коли поліція прибула на місце злочину, чоловік сказав, що “чекає на Ненсі”, повідомили джерела.

За їхніми даними, коли він увірвався до будинку з молотком, то кричав: “Де Ненсі? Де Ненсі?”

82-річний Пол Пелосі госпіталізований, але, за прогнозами лікарів, він невдовзі повністю одужає.

Дрю Геммілл, речник Ненсі Пелосі, сказав, що нападник перебуває під вартою, його мотиви встановлюються.

За словами джерела, знайомого з протоколом, без спікерки Пелосі її резиденція не охороняється.

Потім повідомили, що Пол Пелосі, чоловік спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, переніс операцію на головному мозку після жорстокого нападу рано-вранці в резиденції пари в Сан-Франциско, штат Каліфорнія.

82-річний Пол Пелосі був доставлений до лікарні в Сан-Франциско після того, як на місце події прибула поліція, і спочатку лікувався від травм обличчя, поки перебував у стабільному стані, повідомляє NBC з посиланням на анонімне джерело в лікарні. Однак залишається незрозумілим, що могло спонукати лікарів зробити йому операцію.

Мотив ранкового нападу залишається незрозумілим, але правоохоронні органи заявили, що офіцерів було відправлено до резиденції приблизно о 2:27 ранку для перевірки самопочуття постраждалого. За словами начальника поліції Білла Скотта, коли вони прибули, підозрюваний тримав в руках молоток.

Підозрюваний, якого ідентифікували як 42-річного Девіда Депапа, почав забирати “молоток від містера Пелосі і жорстоко напав на нього”.

“Наші офіцери негайно затримали підозрюваного, роззброїли його, взяли під варту, запросили екстрену допомогу і надали медичну допомогу”, – сказав Скотт.

За даними поліції, Депапа звинувачують у замаху на вбивство, нападі із застосуванням смертоносної зброї, жорстокому поводженні з літніми людьми, крадіжці зі зломом та кількох інших кримінальних злочинах.

Поліція Капітолію, ФБР та Департамент поліції Сан-Франциско розпочали спільне розслідування нападу, повідомив офіс Ненсі Пелосі.

Президент США Джо Байден зателефонував спікеру Пелосі в п’ятницю вранці, щоб “висловити свою підтримку після цього жахливого нападу”, йдеться у заяві прессекретаря Карін Жан-П’єр.

“Президент молиться за Пола Пелосі і за всю сім’ю спікера Пелосі”, – сказала вона в заяві.

“Президент продовжує засуджувати будь-яке насильство і просить поважати прагнення сім’ї до недоторканності приватного життя”, – додала Жан-П’єр.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube