В Естонію з українськими біженцями приїхало майже 3 тис. домашніх тварин. Що з ними зараз?


09:1926.10.2022

З початку війни до України в Естонію з біженцями приїхали майже 3000 домашніх тварин, з яких в Естонії залишилися 1393, а решта поїхала до інших країн ЄС.

Про це повідомляє естонське видання ERR.ee з посиланням на Сільськогосподарсько-продовольчий департамент Естонії, передає Інше ТВ.

Ззазначається, що всі домашні тварини, що залишилися в Естонії, проходять ветеринарний контроль, вакцинуються від сказу, чіпуються і вносяться до відповідного регістру.

На початку війни біженці в основному прибували через південний кордон Естонії, а тепер – через прикордонні переходи на естонсько-російському кордоні в Нарві, Койдула та Лухамаа.

У відомстві зазначили, що кількість домашніх тварин, що прибувають з біженцями, зростає. Так, у серпні та вересні в день щодня ввозилося в середньому 8-10 свійських тварин, а в перший тиждень жовтня ця кількість зросла до 14-15 на день.

Як повідомляло Інше ТВ, “Ніколи не бачив нічого подібного”. Волонтер Нейт Мук шокований українськими собаками, які стали в чергу до годівнички (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube