В рф росте попит на фальшиві посвідчення військових і силовиків – гроші платят великі і сподіваються відкосити


16:1918.10.2022

Громадяни рф стали частіше купувати підроблені посвідчення співробітників силових структур та інші документи, що підтверджують наявність військових звань. Як пише “Коммерсант” з посиланням на фахівців у галузі кібербезпеки, такі пропозиції масово з’являються в даркнеті і телеграм-каналах з початку мобілізаціїї.

Вартість підробки становить від 30 тисяч до 1,5 мільйона рублів залежно від якості документа і необхідності внесення даних в офіційні бази, повідомив журналістам глава компанії “Інтернет-розшук” Ігор Бедеров.

“Поки що йдеться про документи, які, як вважають покупці, можуть дати змогу їхньому власнику влаштуватися у відносно безпечних зонах у разі мобілізації або й зовсім отримати відтермінування від служби”, – розповів він, додавши, що пропозиції мають попит, який тільки зростатиме в разі погіршення економічної та соціальної ситуації.

Експерти, опитані виданням, попередили, що подібні схеми загрожують покупцям кримінальною відповідальністю і є свідомо шахрайськими, оскільки “підробити офіцерські звання та інші документи без, наприклад, командирів частин неможливо”.

Оголошення про підроблені документи для відстрочки можуть створювати і самі силовики, зокрема ФСБ, вважає співрозмовник “Комерсантъ” на ринку баз даних, щоб “відловлювати ухилянтів”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube