НАТО розробляє десятирічний план відновлення українського ОПК – Politico


15:3613.10.2022

Північноатлантичний альянс розробляє десятирічний план відновлення української оборонної промисловості. Про це із посиланням на свої джерела повідомляє Politico, пише УНН.

Повідомляється, що першу зустріч між Альянсом та Києвом для обговорення цього питання заплановано на наступний тиждень.

Ця зустріч стане початком тривалого процесу, на який «вже кілька тижнів натякають» представники США та НАТО, говорячи про довгострокові зобов’язання перед Україною, щоб наблизити її до Альянсу як у навчанні, так і в оснащенні, повідомляє видання.

“Ми розглядатимемо вимоги оборонного планування, щоб досягти повної операційної сумісності України з НАТО… Йдеться про перехід від радянського обладнання… до сумісного з НАТО західного обладнання”, – сказав високопоставлений представник НАТО, який побажав залишитися анонімним, під час зустрічей Альянсу в Брюсселі цього тижня.

Вищі посадові особи Альянсу, які відповідають за закупівлю, уже зустрічалися цього місяця, щоб розпочати планування способів надання допомоги українській оборонній промисловості та одночасно поповнити власні запаси зброї та обладнання, які були передані Києву з початку війни. Однак нові зусилля під керівництвом НАТО, як повідомляється, будуть зосереджені лише на Україні.

“Ми шукатимемо шляхи відновлення оборонної промисловості України”, – сказало джерело Politico.

Більші зусилля, спрямовані на задоволення повсякденних потреб українських військових на полі бою, вимагатимуть багаторічної уваги з боку партнерів від Варшави до Оттави, і ці зусилля можуть зрештою перетворити Україну на країну НАТО за умовчанням, навіть якщо вона не буде членом Альянсу, додає видання.

Читайте: Прем’єр Великобританії Ліз Трасс вимагатиме негайного проведення засідання НАТО через ракетні атаки на Україну



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube