Двоє росіян втекли від мобілізації на Аляску – припливли в човні. Тепер там думають, що з ними робити


06:3507.10.2022

Берегова охорона США затримала на острові Святого Лаврентія штату Аляска двох чоловіків. Вони припливли з Росії човном і сказали, що рятуються від військових, пише місцеве видання Alaska’s News Source, передає Фокус.

Чоловіки прибули на територію американського селища Гембелл у вівторок, 4 жовтня. Мешканці селища розповіли прикордонникам про човен із двома іноземцями – громадянами РФ.

Мандрівники у спілкуванні з місцевими жителями стверджували, що відпливли з селища Егвекінот на Чукотці та “втекли від російських військових” приблизно 500 кілометрів морем.

карта аляска, аляска, США, Аляска США
Росіяни пливли приблизно 500 кілометрів морем

Про росіян доповіли Міністерству внутрішньої безпеки США та сенатору від Аляски Дену Саллівану. В офісі сенатора зазначили, що прикордонники з’ясовують можливість в’їзду чоловіків до Штатів.

Міський клерк Кертіс Сілук уточнив, що чоловіків відвезли з острова в день їхнього прибуття. Губернатор Аляски Майк Данвілі розповів, що вони зараз в Анкориджі. Росіянами займаються федеральна влада.

Берегова охорона США направила на острів Святого Лаврентія вантажний літак C-130 із персоналом митної та прикордонної служби, щоб вивезти росіян, доповнює Anchorage Daily News.

“З огляду на нинішню підвищену напруженість у відносинах США та Росії, Салліван дзвонив до секретаря Міністерства внутрішньої безпеки і поговорив з ним, а також з іншим високопосадовцем міністерства”, — сказав директор зі зв’язків із громадськістю сенатора Майк Рейнард.

Селище Гембелл знаходиться менш ніж за 40 миль від материкової частини Росії.

Нагадаємо, що наприкінці вересня у Беринговому морі біля берегів Аляск бачили китайські та російські військові кораблі. Американська військова доктрина у такому разі вимагає відповідати ” присутністю на присутність ” .



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube