Газманов, Расторгуєв, Чичеріна: в санкційний список ЄС включені й російські артисти


06:0607.10.2022

Європейський Союз додав до санкційного списку ще групу громадян рф. Це відбулося у рамках восьмого пакету обмежень проти росії.

Як повідомляється в офіційному журналі ЄС, Брюссель запровадив санкції проти 30 російських фізичних та юридичних осіб. Серед них є артисти, інформує ua.news.

«Зважаючи на серйозність ситуації Рада вважає, що 30 осіб та сім організацій, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, мають бути внесені до переліку осіб, організацій та органів щодо яких застосовуються обмежувальні заходи», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, до переліку потрапили наступні артисти:

Газманов Олег

Радянський та російський естрадний співак, композитор та поет. Підписав колективне звернення «Діячі культури росії – на підтримку позиції президента по Україні та Криму».

Расторгуєв Микола

Російський естрадний співак, соліст гурту «Любе». 11 березня 2014 року підтримав російську агресію в Криму, підписавши колективне звернення до російської громадськості «Діячі культури росії – на підтримку позиції президента по Україні та Криму». 18 березня 2022 виступив на концерті присвячений восьмій річниці анексії Криму.

Чичеріна Юлія

Російська рок-співачка, музикант. Після широкомасштабного вторгнення росії в Україну 2022 після початку окупації з пропагандистською метою відвідувала Мелітополь, Токмак.

Як повідомляло Інше ТВ, Відповідь на анексію. Посли ЄС затвердили пакет санкцій проти РФ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube