Унікальне вино зі «смаком металу й пороху» з Миколаєва виставлять на аукціон (ФОТО)


10:2306.10.2022

Дві єдині пляшки вина Grad Cru миколаївської виноробні Slivino Village виставлять на благодійний аукціоні на підтримку українських військових.

Це іскристе вино натурального методу шампанізації з цьогорічного урожаю «воєнного» винограду, яке пережило обстріли російських РСЗВ в Миколаєві.

Презентація унікального вина днями пройшла у Торгово-промисловій палаті України, повідомляє творча Платформа MY ART

 ««Град» – це така система РСЗВ. Ми в Миколаєві вже усі розбираємося в цих системах. І це вино на Перемогу! Це останні пляшки. Саме його ми назвали «іскристе», а не «ігристе». Тому що це натуральний метод шампанізації, так званий «петнат»», – коментує Георгій Молчанов, винороб з Миколаєва.

На етикетці зображена модифікована бойова машина БМ-21 «Град» із відкоркованою пляшкою шампанського замість реактивної системи залпового вогню.

Волонтерську ініціативу започаткували журналісти «Економічної правди», які з початку повномасштабної війни на регулярній основі проводять благодійні аукціони на допомогу українській армії.

«Ми хочемо проводити аукціони на підтримку ЗСУ, де продаватимемо улюблену пляшку українського винороба. Тому що у нас насправді є класні і якісні вина. Їх роблять люди з душею і любов’ю, і про це треба розповідати», – каже Дмитро Дєнков, редактор «Економічної правди».

У такий спосіб Георгій разом з журналістами хочуть зробити свій внесок у Перемогу. Зібрані кошти підуть на закупівлю пікапів для українських військових та на реабілітацію бійців «АЗОВу» й інших захисників Маріуполя, які повернулися з полону.

Як повідомляло Інше ТВ, Вино з нотками війни: як працюють винороби Миколаївщини (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube