Радіодиктант національної єдності-2022 буде читати Ада Роговцева


07:1006.10.2022

У День української писемності та мови, 9 листопада, відбудеться всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Він розпочнеться об 11:00 за київським часом. Про це в ефірі Українського Радіо повідомив член правління Суспільного Мовлення Дмитро Хоркін, пише УНН.

«Цьогорічний Радіодиктант — це перш за все українська акція єднання, де б ми не були. Завдяки можливостям Українського Радіо до Радіодиктанту кожен може долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об’єднує всіх нас», – заявив він.

Деталі

Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту стане письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читатиме його Народна артистка Ада Роговцева. До методичної роботи над Радіодиктантом вже традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

Читайте: Без единой ошибки радиодиктант в этом году написал один человек: сельская учительница



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube