За 3 місяці проекту «Армія дронів» було замовлено 986 безпілотників. Частина з них вже на фронті – Мінцифри


11:3204.10.2022

Рівно три місяці українці та громадяни з 76 країн світу донатять на дрони для ЗСУ.

За цей час “Армія дронів” стала однією з найпотужніших сил, які допомагають нашим бійцям на фронті знищувати ворогів, рятувати власні життя і найголовніше — повертати загарбані території країни додому.

Про це повідомляють в Мінцифрі, передає Інше ТВ.

«Спільно з Генеральним штабом ЗСУ та Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України ми домовилися про закупівлю 986 безпілотників за 1,9 млрд грн. Це сучасні, високотехнологічні, ударні, зі штучним інтелектом та вбудованим тепловізором дрони та безпілотники: UkrJet, Skyeton, Fly Eye 3.0, WARMATE 3.0, PENGUIN C-MIL Mk 2 UAS, SKIF, Flirt Cetus, DJI Matrice RTK 300, DJI Mavic 3, Autel evo 2. Частина з них вже на фронті. Решту відправимо невдовзі», – йдеться в повідомленні Мінцифри.

Також Міністерство цифрової трансформації України підписало договори з 17 школами для навчання професійних пілотів дронів – тренінги пройшли вже понад 1000 військових.

Підтримати Армію дронів можна тут: https://u24.gov.ua/dronation

Як повідомляло Інше ТВ, американський актор Марк Гемілл, відомий за роллю культового героя Люка Скайвокера, став амбасадором платформи зі збору коштів United24. Він підтримуватиме проект «Армія дронів».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube