Україна готова сприяти ротації експертів МАГАТЕ на ЗАЕС – розмова Кулеби з Гроссі


06:3803.10.2022

Українська сторона готова посприяти ротації співробітників Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), що перебувають на Запорізькій атомній електростанції в окупованому м.Енергодар Запорізької області, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками розмови з главою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

“Провів розмову з Рафаелем Гроссі і поінформував, що Україна готова сприяти ротації експертів МАГАТЕ на ЗАЕС. Я наголосив, що Росія повинна вивести війська і військову техніку зі станції. Він запевнив, що МАГАТЕ докладає всіх зусиль для звільнення викраденого Росією директора ЗАЕС”, – написав Кулеба, пише Iнтерфакс.

Як повідомлялося, 30 вересня російські окупанти викрали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова: зупинили його автомобіль на дорозі від станції до окупованого Енергодара і відвезли в невідомому напрямку. За фактом викрадення було розпочато кримінальне провадження. Про подію було поінформовано МАГАТЕ, яке запросило інформацію про Мурашова у російських “відповідних органів”. 1 жовтня окупанти підтвердили МАГАТЕ інформацію про тимчасове затримання Мурашова.

Читайте: У МАГАТЕ просить роз’яснень з приводу викрадення окупантами гендиректора ЗАЕС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube