Данія, Норвегія та Німеччина профінансують виробництво САУ для України


06:0703.10.2022

Данія підписала листа про наміри зі Словаччиною, Норвегією та Німеччиною про те, що країни спільно вирішили зробити фінансовий внесок для словацького виробництва та передачі Україні самохідних артилерійських установок Zuzana-2, йдеться у заяві МЗС Данії, пише Кореспондент.

Загалом країни погодилися пожертвувати близько 685 мільйонів крон (близько 92 млн євро). З них Данія вносить близько 230 млн крон (30,9 млн євро).

“Цією пожертвою Данія ще раз допомагає надати важливе обладнання Україні. Війна в Україні, на жаль, буде затяжною. Тому дуже важливо, щоб ми також підтримували боротьбу українців за свободу у довгостроковій перспективі”, – заявив міністр оборони Мортен Бьодсков.

Крім того, у п’ятницю уряд Данії отримав підтримку парламенту на додатковий пакет пожертвувань Україні у розмірі 1,1 мільярда данських крон (148 млн євро). Ці кошти допоможуть забезпечити постачання обладнання та озброєння для України.

“Багато країн вже надали великі суми, і загальна сума пожертв Данії на озброєння та військові потреби зараз становить майже 3,8 млрд данських крон. Але необхідні довгострокові та постійні внески. Тому важливо, що сьогодні ми можемо подати нашу спільну угоду про фінансування великого кількості САУ Zuzana-2”, – сказав Бьодсков.

Агентство Reuters, посилаючись на інформацію Міністерства оборони Німеччини, повідомляє, що йдеться про 16 словацьких установок, а постачання розпочнеться наступного року.

Читайте: Словаччина передала Україні перші чотири САУ Zuzana



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube