Прикордонна служба Польщі повідомила про різке зростання спроб нелегального переходу білорусько-польського кордону


20:1002.10.2022

Прикордонна служба Польщі в неділю повідомила про значне зростання спроб нелегального переходу білорусько-польського кордону.

“1 жовтня на територію Польщі намагалося нелегально пройти з Білорусі 120 осіб”, – йдеться в повідомленні в офіційному твіттер-акаунті Прикордонної варти Польщі, пише Iнтерфакс.

Ця цифра значно перевищує показники попередніх днів. Так, у вересні польські прикордонники щодня фіксували від 20 до 65 спроб нелегального перетину кордону, в рідкісних випадках – до 80.

У суботу прессекретар міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин заявив про завершення Польщею будівництва загородження на кордоні з Білоруссю. “Незаконний в’їзд до Польщі наразі повністю заблокований. Польський кордон є найбільш захищеним в Європі”, -наголошував прессекретар.

У січні 2022 року Польща приступила до зведення загородження на кордоні з Білоруссю. Воно являє собою сталевий паркан завдовжки 186 км і висотою 5,5 метра, який увінчаний колючим дротом.

Читайте: Кількість біженців з України зі статусом тимчасового захисту в Європі досягла майже 4,2 млн, в лідерах Польща, Німеччина і Чехія – ООН



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube