В Україні значно спростили процес медико-соціальної експертизи для встановлення групи інвалідності (ІНФОГРАФІКА)


11:4129.09.2022

Медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) продовжують роботу відповідно до нормативно-правових актів, які спрощують проходження експертизи у воєнний час.

Про це повідомили у МОЗ.

“На період дії воєнного стану МСЕК здійснює свої функції з забезпеченням принципу екстериторіальності, тобто проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян, які звертаються для встановлення групи інвалідності”, – зазначили фахівці.

©

У разі, коли особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд до МСЕК, комісія ухвалює рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. 

©

МОЗ також нагадує, що у разі неможливості обстеження й оформлення направлення на МСЕК строк проходження повторного огляду для осіб з інвалідністю, у т. ч. й дітям, який припав на період дії воєнного стану на території України, продовжується на строк не пізніше шести місяців після його припинення/скасування. Всі виплати та відповідні пільги зберігаються за особою до закінчення строку проходження повторного огляду. 

©



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube