Динаміка росту стрімка: в лабораторіях фіксують зростання кількості тестувань на COVID


13:1727.09.2022

У медичних лабораторіях зростає кількість тестувань на коронавірус, а серед них збільшується кількість позитивних результатів. Інформацію про це УНН підтвердили у провідних лабораторіях.

Зростання відбувається доволі стрімко.

«Збільшується кількість тестувань на COVID. Загалом, зазначу, що динаміка росту є стрімкою», – повідомили у мережі лабораторій Dila.

Зауважили сезонне зростання і в іншій мережі – Synevo. Там зазначили, що значно зросла і кількість позитивних результатів.

«У вересні ми побачили суттєве підвищення попиту на проведення тестувань до COVID-19. Зокрема, якщо у серпні було виконано майже 8,6 тис. тестів на антиген та ПЛР до коронавірусу, то у вересні лише за три тижні ми уже виконали понад 14,5 тис. тестів, що майже на 70% більше від серпневої кількості. Окрім того, ми бачимо і зростання долі позитивних результатів. Наприклад, якщо на початку серпня по тестах на антиген, які за 15 хв. дозволяють показати наявність вірусу в організмі, у нас було 12-13% позитивних результатів, то в середині вересня відсоток позитивних тестів склав понад 30% по тестах на антиген та понад 40% по ПЛР-тестах», – повідомив комерційний директор Synevo Микола Скавронський.

Він додав, що поки показники тестування значно нижчі від тих, які були у піки епідемії в минулі періоди.

«Проте судячи з відносних показників та росту долі позитивних результатів можна сказати, що сезонний ріст захворюваності на COVID-19 почався», – додав Скавронський.

Він також зауважив, що значно більшою популярністю користуються швидкі тести на антиген, які дозволяють за 15 хвилин виявити наявність в організмі вірусу.

«Наприклад, якщо за серпень-вересень ми виконали трохи більше 7 тис. ПЛР-тестів на коронавірус, то кількість антиген тестів склала більше 16 тисяч», – додав він.

Читайте: В Україні стрімко зростає кількість хворих на коронавірус.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube