Не виключено, що в РФ вирішили мобілізувати у свою армію українських полонених – ISW


06:3525.09.2022

Ймовірно, росіяни вирішили примусово мобілізувати до своєї армії українських військовополонених.

Якщо це правда і їх змусять воювати на стороні Росії, то це буде грубим порушенням Женевської конвенції про військовополонених.

Про це у своєму звіті за 24 вересня повідомили експерти американського Інституту вивчення війни (ISW), передає ZN.ua.

В ISW такого висновку дійшли тому, що 24 вересня російські державні ЗМІ повідомили, що українські військовополонені, які утримуються в Оленівській колонії, в усній формі «просили» владу так званої «ДНР» дозволити їм воювати в добровольчому козачому батальйоні «Богдана Хмельницького» псевдореспубліки. 

«Якби російські або російські проміжні сили примушували українських військовополонених до бою, це було б порушенням Женевської конвенції про військовополонених, яка передбачає, що “жоден військовополонений не може бути в будь-який час відправлений або затриманий у районах, де вони можуть піддаватися впливу вогню в зоні бойових дій” і не повинні “залучатися до робіт, які є шкідливими для здоров’я або небезпечними за характером”», – йдеться у звіті ISW.

Як повідомляло Інше ТВ, На Омщині в рф мобілізовані побилися з поліцейськими – хотіли прихопити декількох з собою на війну (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube