На Запоріжжі затримали агентку рф – вдавала з себе волонтера (ФОТО)


10:2014.09.2022

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Запоріжжі 19-річну мешканку тимчасово окупованої РФ території Пологівського району, яка, за даними слідства, прибула в обласний центр як “волонтер”, а насправді була завербована та шпигувала на росіян. Про це повідомили в СБУ та Офісі генпрокурора.

Правоохоронці вважають, що спецслужби РФ завербували її на початку червня. У СБУ уточнили, що від російського куратора передбачувана колабораціоністка отримала позивний “007”.

На Запоріжжі затримали агентку рф - вдавала з себе волонтера (ФОТО) 1
На Запоріжжі затримали агентку рф - вдавала з себе волонтера (ФОТО) 3

В окупації на півдні жінка, пише контррозвідка, через особисті зв’язки збирала для ФСБ РФ дані на учасників партизанського руху та з’ясовувала місця схованок ЗСУ з боєприпасами.

Також до її обов’язків входило виявлення на захопленій території родичів чинних військових. Інформацію вона передавала через один із месенджерів.

Після виїзду до Запоріжжя її завданням було налагоджувати контакти з бійцями Сил оборони, щоб встановлювати місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ.

Координати та дані про кількість бійців та техніки вона планувала передавати окупантам через Telegram, але її “своєчасно викрили та нейтралізували”, причому “під час чергового виконання доручення ворога”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube