Підприємство «Укроборонпрому» доєднається до розміновування країни


15:3509.09.2022

Одне з підприємств Державного концерну «Укроборонпром» стало оператором протимінної діяльності в Україні. Воно отримало сертифікат на право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави.

Про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром», передає Інше ТВ.

Підприємство має власний Центр гуманітарного розмінування, в якому працюють фахівці високого класу. З 2010 року Центр акредитований в ООН як постачальник послуг з протимінної діяльності та є партнером UNMAS – відповідної служби Організації Об’єднаних Націй.

Відтепер підприємство Концерну має право здійснювати на теренах нашої держави розмінування, знищення та утилізацію вибухонебезпечних предметів, які непридатні для використання та зберігання, надання медичної допомоги постраждалим, підготовку фахівців та підвищення їхньої кваліфікації тощо.

Варто додати, що фахівці підприємства Укроборонпрому, яке отримало український сертифікат, сформували завдання для учасників фахового напрямку хакатону IDI Camp, який відбудеться у Києві 23-25 вересня.

Найкращі рішення з розмінування отримають всебічну підтримку (фінансування, надання матеріально-технічної бази для реалізації тощо) від Концерну.

Довідково. В Україні операторами протимінної діяльності визнають підприємства, установи чи організації, які відповідають необхідним умовам, незалежно від форми власності та організаційно-правової форми. Винятком є ті, які розташовані в офшорних зонах, зареєстровані на території держав, до яких застосовані санкції, або походять з держави, що визнана окупантом чи агресором.

Як повідомляло Інше ТВ, ФРН та Нідерланди проведуть навчання українських саперів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube