Росія вже вивезла на підконтрольну собі територію понад 2,5 млн.українців – ООН


08:0208.09.2022

Росія незаконно вивезла на підконтрольну собі територію вже понад 2,5 млн українців і усіляко перешкоджає їхньому поверненню в Україну.

Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила заступниця генерального секретаря Організації з політичних питань Розмарі Ді Карло, передає УНН.

“Зафіксовано близько 12 випадків, де члени російської армії наказали цивільному населенню Маріуполя покинути свої домівки або прихистки і перевезли їх або на підконтрольну Росії територію України, або на свою територію. Коли вони опинилися на території РФ, багато українців вирішили рухатись далі – їхати у треті країни або повертатись в Україну. Однак ті з них, хто захотів повернутися в Україну, не отримали фінансових ресурсів або іншої підтримки для того, щоб це здійснити”, – повідомила заступниця генерального секретаря ООН із прав людини Розмарі Ді Карло.

Також ООН непокоять повідомлення про вивезення дітей без супроводу батьків на територію Росії. Також невдоволення викликало те, що російська влада ухвалила спрощену процедуру надання російського громадянства дітям без батьківського нагляду.

На думку представників ООН, такі діти можуть бути просто усиновлені і залишитися в країні-агресорці замість того, щоб возз’єднатися зі своїми родинами в Україні чи де перебувають родичі.

Як повідомляло Інше ТВ, Більше 7 тис. дітей незаконно вивезено в рф, повертати їх дуже важко, – Лубінець



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube