Сі Цзіньпін і путін зустрінуться в Узбекистані за тиждень


07:3308.09.2022

Очікується, що лідер Китаю Сі Цзіньпін і президент росії володимир путін зустрінуться наступного тижня на саміті в Узбекистані.

Про це повідомляє The Washington Post.

Лідери двох країн зустрінуться на саміті Шанхайської організації співробітництва, який пройде в узбецькому місті Самарканді 15-16 вересня, повідомив посол росії в Китаї Андрій Денисов.

«Менш ніж через 10 днів відбудеться чергова зустріч наших лідерів на саміті ШОС у Самарканді. Ми активно до неї готуємось», — цитує Денисова агентство ТАРС.

Цей візит підкреслює важливість китайсько-російських відносин для Пекіна, незважаючи на те, що Китай зазнав різкої критики за підтримку росії під час війни проти України. У лютому, за кілька тижнів до того, як російські війська вторглися в Україну, путін відвідав Китай, побувавши на відкритті Зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

путін та Сі підписали спільну заяву, в якій заявили про своє «безмежне» партнерство, і намітили бачення нового міжнародного порядку, в якому не домінує Захід.

Незважаючи на те, що Пекін наполягає на підтримці миру, він не засудив дії росії в Україні та звинуватив Сполучені Штати і НАТО у розпалюванні політичної кризи, яку китайські офіційні особи називають «законними занепокоєннями росії щодо безпеки».

Голова КНР Сі Цзіньпін 14 вересня у рамках першої закордонної поїздки від початку пандемії короновірусу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube