ЗСУ просунулись в районі Балаклії, –  ISW


05:4407.09.2022

Американський інститут вивчення війни (ISW), орієнтуючись на розрізнені повідомлення різних джерел про ситуацію в районі Балаклії, де українські частини напередодні пішли в наступ, оновив свою карту фронту.

Про це повідомляє ISW.

За відомостями джерел, якими користується ISW, українці взяли селище Вербівка, прилегле до Балаклії з північного заходу, а також південно-західний район самої Балаклії, табори.

При цьому про вихід українських частин на трасу Балаклія – Куп’янськ, до населеного пункту Яковенкове, карта ISW не говорить, хоча деякі джерела, в тому числі проросійські, про це повідомляють – але ця інформація остаточно не підтверджена.

Нова Лінія фронту в районі Балаклії: ISW оновив карту бойових дій

Радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що з’явився ще один напрямок для просування наших захисників. Він не назвав місто на Харківщині, але сказав, що там був великий сюрприз для армії рф, і її солдати в цій зоні “дуже сильно побігли”.

“Біда така сталася, що вони дуже сильно втекли на схід. Частина з них у полоні має честь пити чай, а друга частина вже ніколи не поп’є чай”, — сказав він.

Арестович зазначив, що російське командування намагатиметься відновити становище та перекидати резерви. У “неназваному місті” перебувала велика кількість різних солдатів, зокрема так звані “мобіки” із “ЛДНР”. ЗСУ застосували нову тактику, про яку поки що говорити не можна.

При цьому, як зазначив радник ОП, у російського угрупування в місті Ізюм можуть початися серйозні проблеми. Крім того, з околиць “неназваного міста” українська армія артилерією може діставати до Куп’янська, який було окуповано ще 27 лютого.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube