Пропагандисти в рф кричать, что в Миколаєві “морги переповнені”. Чому це не правда, і що правда. Огляд західних медіа


06:0607.09.2022

Чому президент США Джо Байден більше не боїться постачати зброю Україні – на підході дрони спостереження, важкоброньовані протимінні машини та керовані протитанкові ракетні комплекси; Росію насправді чекають десятиліття рецесії; втрати України на Херсонському напрямку не такі драматичні, як їх малює кремлівська пропаганда.

Що західна преса пише про війну Росії проти України — огляд LIGA.net.

The Hill: США перестали боятися передавати зброю Україні

Адміністрація Джо Байдена більше не хвилюється через реакцію Москви, тому дедалі більше передає Україні серйозніше озброєння, пише The Hill.

Ця позиція сильно відрізняється від початку війни, коли Вашингтон робив кожен крок надто повільно. І навіть ветував передачу Україні польських МіГ-29, пам’ятаючи, що Путін погрожував “заходами у відповідь”. 

США більше не бояться давати зброю Україні, Росія на роки в рецесії. Огляд західних медіа

Ситуація змінилася через запеклий опір Києва й неспроможність Кремля виконати свої погрози, вважає видання. Експосол США в Україні Вільям Тейлор наголошує: росіяни забагато блефували, вимагаючи їх “не провокувати”, але зараз цього майже перестали боятися. 

Уже у серпні американські чиновники повідомили, що США вперше надішлють Україні дрони спостереження ScanEagle, важкоброньовані протимінні машини MaxxPro та керовані протитанкові ракетні комплекси TOW, а також різні нові боєприпаси. З червня США постійно нарощують постачання ракетно-артилерійських систем високої мобільності. 

Численні звіти свідчать про те, що Сполучені Штати планують незабаром надіслати високоточні артилерійські боєприпаси Excalibur — зброю, що може бити на відстань до 70 кілометрів і допоможе українцям націлитися на вкопані російські позиції та командні пункти.

Bloomberg: Росію чекає довга й глибока рецесія через санкції

Внутрішній звіт, підготовлений на замовлення російського уряду, демонструє: на РФ чекають довгі роки глибокої економічної рецесії, оскільки вплив санкцій США та Європи погіршує великий обсяг секторів російської економіки, пише Bloomberg. 

США більше не бояться давати зброю Україні, Росія на роки в рецесії. Огляд західних медіа

Звіт для уряду йде всупереч з оптимістичними заявами російських політиків. Два з трьох сценаріїв у звіті показують, що наступного року спад прискориться, а економіка повернеться на довоєнний рівень лише наприкінці десятиліття або пізніше. За “інерційним” сценарієм вже наступного року економіка Росії досягне дна — на 8,3% нижче рівня 2021 року, тоді як за “стресовим” сценарієм у 2024 році – на 11,9% нижче. 

За всіма сценаріями, санкційний тиск лише посилюватиметься.

Окрім самих обмежень, що охоплюють приблизно чверть імпорту й експорту, у звіті детально описано, як Росія зіткнулася з “блокадою”, яка “вплинула практично на всі види транспортування”, ще більше відрізаючи економіку. Технологічні й фінансові обмеження посилюють тиск. За оцінками звіту, до 2025 року країну можуть покинути близько 200 000 айтівців, що є першим офіційним прогнозом зростання “відтоку мізків”.

The Economist: Україна втрачає у херсонському контрнаступі набагато менше людей, ніж каже Росія

В умовах офіційного режиму тиші щодо контрнаступу під Херсоном, отримати інформацію від української сторони непросто. Навіть постійні співрозмовники The Economist визнають, що не можуть розголошувати більше, ніж офіційно повідомляє Генштаб. У ситуації інформаційного вакууму західні ЗМІ почали брати інформацію з російських джерел. 

США більше не бояться давати зброю Україні, Росія на роки в рецесії. Огляд західних медіа

Останніми днями вони активно повідомляють про “величезні втрати українців на фронті”, а в Миколаєві, мовляв, “морги переповнені”. 

Виявилося, що ці твердження не відповідають дійсності. Лікарі місцевих лікарень звітують: приймають у день від 15 до 30 поранених, що дійсно трохи більше, ніж зазвичай, але не критично. Найбільше поранених – через контузію, кажуть вони, адже Росія досі має перевагу в артилерії.

Про контрнаступ на Херсон Україна оголосила 29 серпня. Збройні Сили України тиснуть на кількох напрямках фронту протяжністю у 240 км. Імовірний успіх зможе допомогти захистити чорноморське узбережжя країни, а отже – її здатність до повноцінної морської торгівлі. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube