Британський мільйонер пішов із сім’ї задля біженки з України


13:3506.09.2022

Британський мільйонер, екс-керівник кредитної фірми Wonga Хокон Оверлі закохався у 39-річну українку Марію Полончук, яка переїхала до Великобританії через війну в Україні та оселилася в його особняку. Про це пише Кореспондент.

Чоловік у свої 52 роки залишив 46-річну дружину та дітей шкільного віку, а також розкішний особняк у Сурреї за три з половиною мільйони доларів, щоб жити з нашою співвітчизницею. При цьому ЗМІ пише, що він лобіював уряд, щоб допомогти перевезти біженців із України до Великобританії.

Відомо, що Оверлі – уродженець Норвегії, який вивчав математику в Університеті Осло, а також має ступінь економіки в Університеті Дарема. Він заробив свої гроші в перші роки буму доткомів, заснувавши у 1997 році онлайн-біржового маклера Self Trade.

Компанія була продана у 2000 році за більш ніж за мільярд доларів. Також Оверлі працював у JP Morgan та інвестиційним банкіром у ING Barings. А через роки після роботи у Wonga став співзасновником Dawn Capital, яка позиціонує себе як найбільший у Європі спеціалізований інвестор у галузі програмного забезпечення для бізнесу.

Читайте: Британія розширює програму навчання українських військових



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube