росія купує снаряди у КНДР – NYT


11:2206.09.2022

росія купує артилерійській снаряди та ракети у КНДР, за даними американської розвідки. Закупівлю москвою мільйонів снарядів та ракет у Північної Кореї оцінюють як ознаку того, що санкції ускладнили шляхи постачання російських збройних сил, повідомляє The New York Times, пише УНН.

“росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет у Північній Кореї, згідно з нещодавно розсекреченими даними американської розвідки, що є ознакою того, що глобальні санкції серйозно обмежили її ланцюжки постачання і змусили москву звернутися за військовим постачанням до держав-ізгоїв”, – пише видання.

Розкриття інформації відбулося за кілька днів після того, як росія отримала перші партії безпілотників іранського виробництва, деякі з яких, за словами американських офіційних осіб, мали механічні проблеми. Представники уряду США заявили, що рішення росії звернутися до Ірану, а тепер і до Північної Кореї було ознакою того, що санкції та експортний контроль, введені Сполученими Штатами та Європою, заважають москві отримувати припаси для своєї армії.

Офіційний представник США заявив, що, окрім ракет малої дальності та артилерійських снарядів, росія, як очікується, спробує закупити додаткове північнокорейське обладнання у майбутньому.

“кремль має бути стривожений тим, що йому взагалі доводиться щось купувати в Північній Кореї”, – сказав Мейсон Кларк, який очолює групу щодо росії в Інституті вивчення війни.

Офіційний представник США заявив, що нова угода з Північною Кореєю свідчить про розпач Москви. А військовий експерт Американського інституту підприємництва Фредерік Каган сказав, що звернення до Північної Кореї є ознакою того, що росія, мабуть, не в змозі виробляти найпростішу техніку, необхідну для ведення війни.

“Єдина причина, через яку кремль має купувати артилерійські снаряди чи ракети у Північної Кореї чи в когось ще, полягає в тому, що путін не бажає чи не може мобілізувати російську економіку для війни навіть на самому базовому рівні”, — сказав Каган.

Читайте: Кім Чен Ин урочисто оголосив про “перемогу над коронавірусом” у КНДР



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube