РФ не обмінює бойовиків з “ЛНР”, які потрапили в український полон


12:0006.09.2022

Чоловіки з так званої “ЛНР” вимушені переховуватися, щоб не потрапити до лав російської армії.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише ЛБ.

“Нещодавно повідомлялося про надважку ситуацію на колись провідній шахті “Довжанська-Капітальна”, де примусово мобілізували понад 400 чоловіків і набрали на їхні місця жінок та пенсіонерів”, – йдеться в повідомленні.

Під примусову мобілізацію потрапив також славнозвісний металургійний комбінат в Алчевську. Мобілізували навіть тих, в кого була бронь.

“Неважливо, чи зможе працювати виробництво у майбутньому без цих спеціалістів, головніше – виконати план військкомату”, – сказав Гайдай.

Чоловіки, які ще залишаються в місті, розуміють, що влаштуватися на АМК – це одразу за першою зарплатою отримати повістку. Тому й не йдуть. На металургійному комбінаті працюють чоловіки з РФ. Кажуть, що перебувати в місті будуть не постійно. І з часом вахтовиків змінять інші, трохи підзароблять і поїдуть до своїх сімей.

“Живі, бо місцеві військові їх також затримують на вулиці задля мобілізації, але потім вибачаються і відпускають. Бо не можна – вмирати потрібно місцевим”, – розповів голова ОВА.

Тим часом в Луганську знаходиться велика кількість вбитих бойовиків, яких важко упізнати. Серед родичів військовослужбовців так званої народної міліції проводять відбір генетичного матеріалу для подальшої ідентифікації загиблих.

Важче повернутися тим живим, які потрапили в полон. Як кажуть дружини, Росія кинула їхніх чоловіків в українському полоні і не хоче обмінювати. Обмінюють лише полонених росіян, а мобілізовані з Донбасу нікому не потрібні.

Читайте: Понад половини чоловіків в “ЛНР” вже мобілізовані окупантами. Верещук їм радить складати зброю



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube