Понад половини чоловіків в “ЛНР” вже мобілізовані окупантами. Верещук їм радить складати зброю


13:3424.08.2022

Примусово мобілізованим, які потрапили до лав окупантів, потрібно скласти зброю і не воювати проти ЗСУ.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час інформаційного телемарафону.

На питання ведучого, що можуть зробити ті, кого вже мобілізували, Верещук відповіла, що вони можуть скласти зброю і не воювати.

“Те, що вони і роблять здебільшого: складати зброю, не воювати проти нашої регулярної армії, не стріляти в людей, бо потім, якщо вони залишаться живі, вони будуть відповідати перед законом”, – розповіла вона.

Віце-прем’єр відмітила, що лише в так званій “ЛНР” 55% чоловічого населення вже стали “гарматним м’ясом” і процес примусової мобілізації продовжується. Людям, яких ще не мобілізували, вона порадила евакуюватися та втікати будь-якими методами.

“Що зробити? Евакуюватися, втекти від такої мобілізації. Намагатися врятуватися всіма методами, не вірити окупанту, не вірити ворожій пропаганді і зробити все, щоб покинути цю територію, яка на сьогодні є тимчасово окупованою”, – наголосила Верещук.

Віце-прем’єр підкреслила, що відсидітись не вийде. Окупанти залучають до своїх лав навіть неповнолітніх.

“Там навіть 16-річних дітей залучають. Ті будуть підносити снаряди, ті будуть кухарчуками у столових. Я зараз цитую їхні перехоплення, бо знаю, бо володію ситуацією, володію інформацією”, – розповіла вона.

Нагадаємо, правозахисники оцінюють кількість мобілізованих в ОРДЛО на липень 2022 року в 100 тисяч осіб, з них чверть вже загинула в боях.

Також ми повідомляли, що росіяни найменше хочуть повертати з полону мобілізованих і військових з ОРДЛО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube