Злочинці не мають ховатися за рясами: уряд схвалив введення санкцій проти патріарха кирила та ще 7 представників рпц


08:3931.08.2022

Кабінет міністрів України схвалив пропозиції про застосування персональних санкцій проти патріарха рпц кирила та інших 7 представників російської православної церкви. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає УНН.

«Уряд схвалив пропозиції Міністерства культури та інформаційної політики України та Державної служби України з етнополітики та свободи совісті про застосування персональних санкцій проти патріарха Кирила та інших 7 представників РПЦ», – написав Ткаченко у Telegram.

Він зазначив, що російська православна церква підтримує війну росії проти українського народу й щодня благословляє воєнні злочини проти українців. Діяльність цих церковних чиновників з рф суперечить християнським цінностям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада ввела санкції проти патріарха кирила, захарової та скабєєвої

Так, санкції запроваджуються на десять років проти:

· 16-го патріарха Московського і всієї Русі Кирила (Гундяєва Володимира Михайловича);

· керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату рпц митрополита Волоколамського Іларіона;

· заступника керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату рпц протоієрея Миколи Балашова;

· митрополита Псковського і Порховського рпц Тихона та інших

«Санкції передбачають: блокування активів, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень Україною, призупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань, заборона на участь у приватизації та оренді держмайна, припинення культурних обмінів та співробітництва, анулювання офіційних візитів тощо», – повідомив Ткаченко.

Він зауважив, що список ще має розглянути РНБО та Президент України.

«Після їхнього погодження зможемо звернутись із зазначеним списком до міжнародної спільноти, аби ввести такі ж санкції в інших країнах», – додав Ткаченко.

Він зазначив, що «російська православна церква підтримує війну росії проти українського народу й щодня благословляє воєнні злочини проти українців. Всі, хто має відношення до цього, мають нести відповідальність. Діяльність цих церковних чиновників з рф суперечить християнським цінностям. Злочинці не мають ховатися за рясами».

Читайте: Знак? Глава РПЦ Кирилл Гундяев упал во время литургии (ВИДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube