Майже 60% українських біженців швейцарці поселили у себе вдома


07:3328.08.2022

За півроку після російського вторгнення швейцарці й надалі охоче приймають українських біженців у себе вдома. Їхня схильність до емпатії і підтримки тих, хто постраждав від війни і опинився у Швейцарії, виявляється куди більш стійкою, ніж очікувалося.

Про це пише швейцарське видання SWI, передає Інше ТВ.

Близько 60% – або 40 000 – від усіх зареєстрованих українських біженців у Швейцарії все ще проживають у приватних будинках. Таку статистику подали газети, що виходять під егідою холдингу Tamedia, посилаючись на оцінку міжкантонального органу соціального забезпечення. До настання літа цього року всього 5-10% тих, що приїхали, переселили в інші квартири чи притулки.

Деякі з 26 кантонів (суб’єктів федерації країни), з якими зв’язалися видання холдингу, включаючи Базель-міський та Женеву, сказали, що вони були здивовані стабільністю в настроях швейцарців та їхньою завзятою готовністю й надалі приймати у себе біженців. Рішення, яке багато хто розглядав як тимчасове, стало виявом певних системних процесів у суспільній свідомості країни.

Представник кантону Цюріх – значного у Швейцарії суб’єкта федерації, який приймає у себе найбільше українців, – у липні заявив, що багато приймаючих родин продовжують надавати біженцям помешкання, і це триває навіть довше, ніж очікувалося. Директор НКО «Швейцарська рада у справах біженців» (Schweizerische Flüchtlingshilfe) повідомив: «Занепокоєння стосовно того, що влітку багато приймаючих родин уже не захочуть надалі підтримувати біженців, виявилося перебільшеним».

Як повідомляло Інше ТВ, Швейцарія надала фінансову допомогу виробникам молока в Україні: куди підуть кошти



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube