У Празі український художник присвятив мурал Україні і її боротьбі з російською агресією (ФОТО)


15:4924.08.2022

У чеській столиці з’явився новий мурал, присвячений протистоянню України російської агресії.

Український художник Олексій Бурдусов, відомий як Aec Interesni Kazki, створив графіті «Переслідування Червоного демона» (Chasing The Red Demon) у празькому районі Голешовіце у рамках фестивалю графіті Wall Street.

Про це пише Інтернет-журнал 2market.cz, передає Інше ТВ.

«Червоний демон – це алегорія радянського комунізму, який уособлює сучасна росія, її імперські амбіції та тиранії. Цей мурал присвячений Україні та її опору російській агресії. У Європі знову з’явилася така загроза як Червоний демон, пов’язаний з історією Чеської Республіки та її боротьбою з комуністичним режимом», – пояснює автор.

Із початком війни в Україні Олексій із дружиною тимчасово проживають на Тенеріфі. Вони разом вирушили у відпустку на цей іспанський острів, і коли у лютому почалося російське вторгнення в Україну, повертатися було вже складно. Вони вирішили залишитися, і завдяки цьому Олексій, як і раніше, може подорожувати та виконувати свою роботу.

«За допомогою свого мистецтва я можу розповісти про те, що відбувається в Україні. Малювання – моя робота. Таким чином я можу допомогти Україні, своїй родині та армії», – додав Олексій Бурдусов.

Як повідомляло Інше ТВ, Киця-захисниця: в Миколаєві з’явився мурал, який покликаний допомогти містянам відновити рівновагу (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube