Британська розвідка: РФ облаштовує під Херсоном міст із барж на заміну Антонівському


12:0023.08.2022

За даними британської розвідки, РФ почала створювати поруч з пошкодженим Антонівським мостом під Херсоном переправу з барж.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться в огляді про війну в Україні за 23 серпня.

“На вихідних РФ, скоріш за все, почала пересувати баржі таким чином, щоб створити суттєвий плавучий міст через Дніпро поруч із пошкодженим Антонівським… Якщо цей імпровізований міст добудують, він майже напевно збільшить пропускну здатність для переправи через Дніпро, порівняно з поромами. Плавучий міст, скоріш за все, теж залишатиметься вразливим для українських атак”, – зазначають у ньому.

Проблеми ускладнюються тим, що Росія класифікує війну як “спеціальну військову операцію”, що обмежує повноваження держави щодо правового примусу.

Нагадаємо, минулої доби наша артилерія знову нанесла удари по Антонівському мосту та мосту на греблі Каховської ГЕС

Обмеження проїзду мостами або його унеможливлення, на думку багатьої експертів ускладнює становище російських військ на правому березі Дніпра в Херсонській області.

Втім, на думку військового оглядача Костянтина Машовця, навіть з урахуванням регулярних ударів ЗСУ по херсонським мостам, існуючих понтонів та плавзасобів у військ рф в цьому районі наразі достатньо, аби перекинути за потреби до 2 БТГр за ніч.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube