Генсек ООН оголосив про місію щодо трагедії в Оленівці


22:3118.08.2022

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш ухвалив рішення провести місію з виявлення та встановлення фактів трагедії на території колонії у селищі Оленівка на тимчасово окупованій частині Донецької області. Про це він повідомив увечері у четвер, 18 серпня, на брифінгу за підсумками зустрічі з президентами України та Туреччини Володимиром Зеленським та Реджепом Тайіпом Ердоганом у Львові, пише Кореспондент.

“Сьогодні ми обговорили розслідування трагедії, яка сталася 29 липня на об’єкті, де утримувалися військовополонені в Оленівці. Те, що сталося, є неприйнятним”, – заявив Гутерріш.

Генсек ООН нагадав, що всі військовополонені мають отримувати захист відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

“Я прийняв рішення про проведення місії для виявлення та встановлення фактів. Умови проведення цієї місії були доведені Україні та Росії. Крім умов було зазначено і склад тієї групи, яка буде залучена до реалізації розслідування. Я маю на меті призначити на чолі групи генерала Карлоса дос Сантоса Круса з Бразилії”, – сказав Гутерріш.

За його словами, це “дуже уважний офіцер” із військовою вислугою понад 40 років. Він працював у сфері національної, міжнародної та громадської безпеки, а також очолював одну із миротворчих операцій.

Говорячи про майбутню роботу місії, генсек ООН зазначив, що її учасники мають мати безпечний і гарантований доступ до місць утримання людей.

Крім того, за словами Гутерріша, доступ до Оленівки мають отримати і співробітники Міжнародної місії Червоного Хреста.

Читайте: Зустріч Зеленського, Ердогана і Гутерреша була закритою для преси і тривала 40 хвилин



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube