Енергоатом створив кризовий штаб на випадок виникнення на Запорізькій АЕС будь-якої надзвичайної ситуації


06:3518.08.2022

На базі ДП «НАЕК «Енергоатом» створений великий кризовий штаб, що має бути максимально ефективним у разі виникнення на ЗАЕС будь-якої надзвичайної ситуації.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко 17 серпня під час інспекції в Запоріжжі роботи всіх служб, сил і засобів, які відповідають за радіохімічний, біологічний і ядерний контроль, повідомляють в пресслужбі НАЕК «Енергоатом».

«Є відповідні процедури, як функціонує цей штаб. До нього залучено широке коло міністерств, відомств, установ, там відбувається повна координація. Він працює 24/7, і в режимі онлайн ми моніторимо ситуацію навколо ЗАЕС», – сказав Герман Галущенко.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, який брав участь у інспекційному візиті, зауважив: допоки станція перебуватиме під контролем російських військ, існуватиме небезпека в навколишніх районах. І нагадав, що «це найбільша атомна станція в Європі, небезпека від будь-якого інциденту тут в багато разів збільшена». «Вся відповідальність за те, що відбувається на станції, за будь-який сценарій, який там розгортається, нині лежить на росії, яка є країною-терористом, а ми маємо готуватися до різних сценаріїв, які можливі у зв’язку з цим», – підкреслив він.

Своєю чергою президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін констатував: «Ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається небезпечною і продовжує погіршуватися. Протягом останніх трьох тижнів дедалі більшими стали намагання російських загарбників пошкодити обладнання станції. Для цього вони обстрілюють і саму ЗАЕС, і лінії, якими вона  з’єднується з об’єднаною енергосистемою України. Це дуже небезпечно! росіяни хочуть від’єднати Запорізьку АЕС від нашої енергосистеми, після чого намагатимуться підключити її до Криму. Але коли атомна станція не матиме зв’язку з ОЕС, вона перейде в режим блекауту».

Як повідомляло Інше ТВ, «Російська армія повинна відійти з території ЗАЕС, забрати свою військову техніку зі станції без жодних умов і якнайшвидше» – звернення Зеленського (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube