Населення ірландського острова збільшиться на половину за рахунок українців


08:0213.08.2022

Населення острова Шеркін на південному заході ірландського острову Корка збільшиться майже на 50%, оскільки місцевий готель відчинить свої двері для 57 українських біженців.

Про це пише ірландське видання RTE, передає Інше ТВ.

Готель був закритий із зими 2020 року, і місцеві жителі побачили можливість прийняти біженців, оскільки готель може вмістити до 59 осіб.

Голова Товариства розвитку острова Шеркін Дейрдре Ні Луасей сказала, що біженці прибули минулого четверга та на вихідних, причому наймолодшому біженцю було шість тижнів. Вона підкреслила, що на острові є вишукані послуги та ресурси, тому організація Comhdháil Oileáin na hÉireann втрутилась, щоб взяти на себе основну частину зв’язку зі службами Червоного Хреста та HSE, щоб допомогти практично на місцях.

Пані Ні Луасай додала, що місцеві жителі зв’язалися з Міжнародною службою захисту житлових приміщень (IPAS), щоб повідомити, що вони хочуть допомогти. Спочатку місцеві жителі хотіли зустріти біженців на пірсі та влаштувати їм прийом, але муніципалітет порадив дозволити біженцям самостійно інтегруватися. Це зовсім інший світ в порівнянні з тим, до якого звикли українці, сказала вона, додавши, що міжвідомча група зараз оцінює потреби, а місцеві жителі допомагають, де можуть.

Як повідомляло Інше ТВ, Для українських біженців змінили правила перебування в Німеччині



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube