На Львівщині скажена куниця покусала трьох жінок


23:0311.08.2022

На Львівщині трьох жінок покусала скажена куниця, яка забігла на сільське подвір’я з лісу.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

В одному із сіл на Сколівщині трьох місцевих мешканок покусала куниця, яка забігла на подвір’я і накинулася на людей. Двом жінкам тварина покусала ноги, одній – руку. Дослідження у ветеренарній лабораторії підтвердили, що куниця була хвора на сказ. Постраждалі жінки зараз проходять антирабічне лікування.

Як повідомила медична директорка Сколівської центральної лікарні Оксана Яремко, це сталося вранці 5 серпня. На сільське подвір’я з лісу несподівано забігла куниця і накинулася на жінок. Двом покусала ноги, а одній – руку. На щастя, вдома був господар, який вибіг на крик жінок, убив тварину і викликав ветеринарів, які взяли куницю на дослідження. Результати дослідження підтвердили підозри – куниця була хвора на сказ.

Постраждалі викликали «швидку», яка доставила їх у Сколівську центральну лікарню. Там їм обробили рани і скерували в центральну районну лікарню до Стрия, бо у місцевій лікарні на той час не було антирабічного імуноглобуліну.

За словами Оксани Яремко, зараз жінки перебувають на амбулаторному лікуванні під спостереденням лікарів. 12 серпня мають приїхати до Сколівської центральної лікарні, аби продовжити антирабічне лікування відповідно до протоколу лікування.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube