Говорять прості українці: розпочалися зйомки документального фільму Ukrainian Storybox британського режисера Девіда Белтона (ФОТО)


14:2611.08.2022

Документальний проєкт розповість історію повномасштабної війни в Україні через свідчення людей, які безпосередньо переживають ці події.

Про це повідомляє ДержКіно, передає Інше ТВ.

«Ukrainian Storybox – це унікальне документальне кіно, в якому звичайні українці можуть розповісти власними словами історію про те, як змінилося їхнє життя після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого. Свідчення, які ми збираємо від багатьох людей у відеокабінці, – яскраві, сильні, особисті та чесні. Вони відображають надзвичайний момент в історії України», – каже режисер фільму Девід Белтон.

Девід Белтон – відзначений нагородами режисер із 30-річним режисерським досвідом. На ВВС він висвітлював розпад Радянського Союзу, війну у Боснії та геноцид в Руанді для Newsnight. Написав історію до повнометражного фільму Shooting Dogs, який приніс йому номінацію на премію BAFTA. У 2008 році Девід переїхав до США і став режисером серіалу PBS “Бог в Америці” і “Аміші”, за який отримав премію “Еммі”. У його доробку також історичні фільми для BBC та серіали для Netflix (Captive), Amazon (This Is Football) і Channel 4 (Lost World).

Перший етап зйомок Ukrainian Storybox відбувся в м. Запоріжжя. У ньому взяли участь близько 30 героїв, серед яких – військовослужбовці, внутрішньо переміщені особи, волонтери, люди, що знаходилися в окупації, матері та жінки, діти і літні люди, що вже вдруге переживають війну. Наступні зйомки відбудуться в Одесі, Львові, Чернігові, Харкові та Києві.

Якщо ви маєте історію, яку пережили або переживаєте з початку повномасштабної війни та готові нею поділитися, ви можете зареєструватись для участі в проєкті за посиланням: https://cutt.ly/2ZL8CrB.

Проєкт реалізується кінокомпанією “ММД ПРО” (Україна) спільно з продакшеном LOOKSFilm (Німеччина) та телевізійною компанією Yard 44 (Великобританія).

«Цей міжнародний проєкт – рупор голосів українців, що мають бути почутими і не мають бути забутими. Навіть коли світ втомиться чути про чужі трагедії, коли з часом Україна зміститься з перших шпальт до заміток про перебіг подій, живі голоси та реальні історії людей нагадуватимуть світу з великих екранів та кінофестивалів про неосяжний біль України, про неймовірну силу та сміливість українського народу», – відмітив генеральний продюсер фільму Роман Мартиненко.

Презентація фільму Ukrainian Storybox планується у лютому 2023 під час Берлінського кінофестивалю. Проєкт відбувається за сприяння Державного агентства України з питань кіно.

Як повідомляло Інше ТВ, В Україні стартував Національний тур “Кіно заради Перемоги!”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube