Росія зібрала 3-ій армійський корпус, але він не змінить результату війни, – британська розвідка


11:1310.08.2022

Росія створила 3-й армійський корпус для війни проти України, який базується в Нижньогородській області, проте він навряд чи вплине на хід бойових дій. Про це повідомили у зведенні розвідки Великої Британії.

Розвідники заявляють, що російське командування продовжує стикатися з проблемами пріоритетів — посилювати наступ на Донбасі або зміцнювати оборону на півдні в очікуванні на контрнаступ України.

Напевно, росіяни створили 3-й армійський корпус — нове велике з’єднання сухопутних військ, що базується в Мулиному Нижньогородської області на схід від Москви. Ймовірно, противник планує сформувати більшу частину корпусу з нещодавно сформованих “добровольчих” батальйонів, які збираються в регіонах.

Зазначається, що у батальйони набирають чоловіків віком до 50 років і лише із середньою освітою, російські регіональні політики заявляли, що “добровольці” отримають “вигідні грошові бонуси” після відправлення на війну проти України.

Зазвичай армійський корпус у Росії складається з 15 000-20 000 військових, проте, ймовірно, росіянам буде важко довести цю сполуку до такої чисельності, враховуючи “дуже обмежений рівень народного ентузіазму щодо участі у бойових діях в Україні”, вважають британці.

Резюмуючи, у зведенні заявляють, що ефект 3-го армійського корпусу навряд чи буде вирішальним для війни проти України.

За даними української розвідки, російська армія почала набирати найманців на війну проти України серед ув’язнених. Російські ЗМІ пишуть, що зеків набирає особисто Пригожин, власник ЧВК Вагнер.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube