Пригожин особисто вербує в’язнів російських колоній для ПВК «Вагнера» – ЗМІ


12:4307.08.2022

Російський бізнесмен та людина з близького оточення Владіміра Путіна Євгєній Пригожин особисто вербує найманців для терористичного формування ПВК «Вагнера», яке приймає участь у війні проти України. Для цього він шукає бажаючих воювати серед в’язнів колоній РФ.

Про це пише видання «Медіазона»

За інформацією джерела, ув’язнені з Ярославської та Тульської областей розповіли, що до їхньої колонії приїжджав «невисокий лисий чоловік у роках із зіркою Героя Росії на грудях, який називав себе Євгєнієм Пригожиним» і пропонував свободу та гроші в обмін на участь у війні проти України. 

Один із в’язнів повідомив, що разом з Пригожиним на територію колонії увійшли троє озброєних чоловіків у цивільному. Після того, як усіх, «хто здатний ходити», вигнали на плац і вишикували в шеренги, Пригожин виступив з «агітаційною» промовою, в якій розповів про службу в ПВК «Вагнера». 

«Ми не збройні сили, а справжнісінька воєнізована ОЗУ. Мої хлопці заходять до африканських країн і за два дні не залишають там нічого живого, і зараз так само розносять ворогів в Україні. Ваше рішення служити у ПВК – це угода з дияволом. Якщо ви вийдете звідси зі мною, то або повернетеся вільною людиною, або помрете. Ви будете зобов’язані вбивати ворогів та виконувати накази керівництва. На тих, хто поверне назад, чекає розстріл на місці», – цитує ув’язнений Пригожина.

За даними джерела, «кухар Путіна» пропонує добровольцям 100 тисяч рублів на місяць, премію у приблизно такому ж розмірі та виплату 5 мільйонів рублів сім’ї завербованого у випадку його «достойної смерті».

«Казав, що ми не гарматне м’ясо, ні. Шанс на загибель оцінив у 15%, на поранення – 25%. За дезертирство, каже, розстріл, те саме за мародерство та наркотики», – згадує слова Пригожина російський в’язень. 

Нагадаємо, т.зв. ЧВК “Вагнер” активно діє в багатьох країнах Афріки, підтримуючи авторитарні режими в обмін на бесконтрольний доступ до природніх ресурсів.

Під час війни в Україні найманці Пригожина відіграають все більш важливу роль, приймаючи на себе найбіль брудні та криваві завдання. Так, за інформацією ГУР, саме “вагнерівці” за особистим наказом Пригожина здійснили массову страту полонених захисників “Азовсталі”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube