Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні


22:4402.08.2022

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів у країні, яка була розміщена на сайтi Офіційного iнтернет-представництва Президента України 3 червня. Її підтримали 28 592 українців, передає УНН.

«Дякую усім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію. У сучасному світі рівень демократичності суспільства вимірюється у тому числі через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для усіх громадян. Кожен громадянин є невіддільною частиною громадянського суспільства, на нього поширюються усі права і свободи,
закріплені в Конституції України. Усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними», – ідеться в розпорядженні.

Зеленський нагадав, що сімейним кодексом України визначено, що сім’я є первинним та основним осередком суспільства, за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка, однак в умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена.

«Водночас Уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини. Відповідно до статті 116 Конституції України Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина», – ідеться у відповіді українського головнокомандувача.

Зеленський звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати.

Читайте: Зеленський звернувся до Одеської міськради з проханням розглянути петиції щодо знесення пам’ятника російській імператриці Катерині II



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube