РФ оприлюднила списки жертв удару по Оленівці


19:0730.07.2022

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими вимагає від російської влади негайно надати списки загиблих та поранених українських захисників внаслідок теракту в Оленівці Донецької області. Про це у суботу, 30 червня, йдеться у повідомленні штабу. Цього ж дня Міноборони РФ оприлюднило списки, пише Кореспондент.

Зазначається, що 29 липня штаб звернувся до представників противника з вимогою надати списки всіх загиблих та поранених внаслідок теракту.

“Всі поранені мають отримати належну медичну допомогу, а тіла загиблих воїнів мають бути повернені для належного поховання”, – йдеться у повідомленні.

Штаб закликає Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН, які виступали гарантами збереження життя та здоров’я українських військовополонених, невідкладно ініціювати міжнародне розслідування злочину та добиватися покарання всіх причетних. Наголошується також на необхідності проведення міжнародної інспекції з перевірки умов утримання українських військовополонених.

“Злочин, який стався в Оленівці, грубо порушує міжнародне право, національні законодавства та норми людської моралі. Покарання для всіх причетних до планування та вчинення теракту має бути найсуворішим і невідворотним”, – заявили у штабі.

Також стало відомо, що ООН готова направити групу експертів для розслідування обстрілу СІЗО у Єленівці. На цьому наголосив заступник офіційного представника генерального секретаря всесвітньої організації Фархан Хак.

Цього ж дня Міноборони РФ оприлюднило список загиблих та поранених у Оленівці. У списку 73 особи, проте хто з них загинув, а хто поранений – не уточнюється.

РФ оприлюднила списки жертв удару по Оленівці 1

РФ оприлюднила списки жертв удару по Оленівці 3

Читайте: Журналісти Reuters вперше показали колонію Оленівки після удару (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube