S&P знизило рейтинг України до переддефолтного


18:4430.07.2022

Агентство S&P Global Ratings знизило довгостроковий суверенний рейтинг України в іноземній валюті із CCC+ до CC. Переддефолтний рейтинг у зв’язку з рішенням Кабміну просити бондхолдерів про відстрочку виплат за всіма зовнішніми зобов’язаннями на 24 місяці. Така реструктуризація, за оцінкою S&P, є рівнозначною дефолту, пише Кореспондент.

S&P Global Ratings не виключає, що знизить рейтинг до SD (вибірковий дефолт) у разі, якщо українська влада піде на реструктуризацію держборгу. “Ми вважаємо, що український уряд майже напевно припинить виплати принаймні за деякими зовнішніми боргами”, – йдеться у повідомленні агентства.

Короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підтверджено на рівні C, у національній валюті – B-/B. Агентство вважає, що держборг у гривнях менш вразливий для неплатежів.

У S&P зазначають, що Україна пропонує дружню реструктуризацію – без списань частини боргу та з невеликою компенсацією власникам облігацій. Ця пропозиція вимушена і пов’язана із значним макроекономічним, зовнішнім та фіскальним тиском, викликаним війною.

Читайте: Укравтодор та Укренерго теж на межі технічного дефолту



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube