Що буде з тарифами на «комуналку» в серпні


09:0929.07.2022

Через війну багато українських громадян втратили джерела доходу, а тому не можуть платити за комунальні послуги. Влада ж закликає українців оплачувати рахунки, щоб допомогти підприємствам залишитися на плаву.

Незважаючи на те, що під час війни боржникам не нараховують пеню за несплату комунальних послуг, накопичені борги не будуть списані. Ситуація зі зростанням заборгованості може стабілізуватися, оскільки з 1 серпня тарифи на газ, світло та воду в Україні не зміняться, пише ZN.ua.

Як зміняться тарифи на електроенергію у серпні

З 1 серпня ціна на електроенергію для українців залишиться незмінною. Ще у квітні Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка заморозила чинні тарифи до 31 жовтня поточного року.

Нагадаємо, зараз тариф залежить від споживаного місячного обсягу і складає:

до 250 кВт-год – 1,44 грн/кВт-година;

понад 250 кВт-год – 1,68 грн/кВт-год.

Тарифи на газ з 1 серпня

У липні Кабінет Міністрів зафіксував ціни на природний газ для виробників теплової енергії та бюджетних установ та скоротив споживання на 10%.

Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” з 1 серпня по 31 березня 2023 року поставить 1000 кубометрів газу за такими цінами:

7 420 гривень (без урахування вартості транспортування) – виробникам теплової енергії та постачальникам гарячої води та опалення населенню;

16390 гривень для бюджетних установ;

38 325,50 гривні з урахуванням ПДВ за 1000 кубометрів газу для інших потреб.

“Заморозка” тарифу дасть змогу місцевій владі не підвищувати ціни на опалення та гарячу воду для населення.

Тарифи на воду у серпні

З 1 серпня в Україні не зміняться тарифи на водовідведення та водопостачання та залишаться на тому рівні, який був до російського вторгнення. Жодної додаткової інформації з цього питання не повідомлялося.

Як повідомляло Інше ТВ, Рада заборонила примусове стягнення боргів за комуналку з фізосіб. Але не всіх



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube