В Японії – конфлікт людей та макак, вже багато травмованих


21:3926.07.2022

Травми, отримані людьми, були різними: від подряпин до укусів ніг, рук, шиї та живота.

Однією з постраждалих стала чотирирічна дівчинка, яку подряпала мавпа, яка проникла до квартири. Іншим разом батько дивом встиг захистити своє немовля, увірвавшись до кімнати у той момент, коли над дитиною, яка плакала, схилилася макака.

Про це повідомляє ВВС.

Доступ до японських будинків мавпам істотно спрощують відкриті вікна та традиційні розсувні двері-ширми, через які легко проникнути всередину.

Спроби відловити тварин за допомогою пасток закінчилися невдачею, а поліцейські патрулі, які вийшли охороняти вулиці після перших нападів, поки що не змогли зловити макак.

Чисельність японських макак, які колись були видом, що зникає, останнім часом зросла, зокрема й тому, що вони були під охороною. Нині вони внесені до списку Міжнародної спілки охорони навколишнього середовища як види, які спричинюють найменше занепокоєння з погляду вимирання.

Японські макаки – порівняно невеликі тварини. Зріст самців становить 80-95 сантиметрів, у середньому вони важать близько 13 кг, а самки – нижче на зріст і важать у півтора раза менше. Це найпівнічніші мавпи у світі, й їх ареал природного проживання обмежується японськими островами.

Вчені вважають, що конфлікти між людьми та макаками були спровоковані як збільшенням поголів’я макак, так і надто тісним сусідством із людьми.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube